Kantarell er den eneste soppen jeg plukker. Er nybegynner i faget, og våger meg ikke på andre typer foreløpig.
Det er spennende å lete etter de solgule hattene i skogen. Godt gjemt, halvveis under mose og høstgule blader kan de være vanskelig å få øye på. Har lest meg til at soppen skal børstes, ikke vaskes. Brukte tannbørste til den jobben. Stekte den først i middels varm, tørr panne. Der fikk den ligge til den slapp all saft og ble tørr igjen. Ristet kun på panna et par ganger. Deretter tilsatte jeg salt, diverse krydder, smør, olje, gressløk, balsamicoeddik og valnøtter. Stekte, under omrøring til det fikk en gyllen brun farge. Smakte deilig sammen med gårsdagens middag.
6 kommentarer
Det SER jo skikkelig godt ut også. Som gull, og som kjøtt. Gull-kjøtt? 😀 Sikkert gøy å lete 🙂
Ja, det morsomme er leting/sanking. Resten er kun bonus.🤗
Så artig du har funnet kantarell, her er den borte sist jeg så. Sopp er godt. Det så veldig godt ut det du laget.
Ja, morsomt å plukke sopp. Tror ikke jeg finner mer på det lille området jeg var, men mulig å utforske andre steder. Takk, det smakte godt.🤗
Sopp er gøy! Fant kantareller da jeg var på et torp I Sverige for et par uker siden. Lykke!
Driver nå ogkoker soppsoya. Det lukter godt inne på kjøkkenet. Noen furupiggskjellsopp ligger og tørker og skal bli til soppsalt. (Håper jeg). Til middag blir det kyllingfilet med soppstuing.
Høsten på sitt beste.
Blir inspirert av dine soppkunnskaper. Må nok finne litt større mengder for å lage det du gjør.🤗