Ja da, kaka ble vellykket den. Enkel oppskrift og alltid bra resultat, som nevnt i forrige innlegg. Med sin gyllengule farge passer den bra nå til påske. Fin å putte i fryseren i mindre porsjoner om nødvendig. Yngste sønn kom innom til kaffe i kveld, og påskekaka måtte selvfølgelig prøvesmakes med krem til. Sparsomt med krem, tenker du kanskje? Riktig det. Fatet mitt dette, og jeg er ikke så glad i krem. «Litt» rausere kremporsjoner hos de andre to.
Her kommer oppskrifta på denne enkle formkaka
150 gr smør smeltes
3 egg og
2 dl farin piskes til eggedosis
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Avkjøl smøret litt før det blandes i røra.
Denne porsjonen passer til en rund form. Jeg laget dobbel porsjon i langpanne i dag.
Strøs med hakkede mandler og
stekes ved 180 grader (170 grader med varmluft) i ca 1/2 time
Kaka er lettvint å pakke ned, og ta med på hytta i påska også.
Mmmm den ser absolutt nydelig god ut!