Solskinnskake på en regntung dag

Ja da, kaka ble vellykket den. Enkel oppskrift og alltid bra resultat, som nevnt i forrige innlegg. Med sin gyllengule farge passer den bra nå til påske. Fin å putte i fryseren i mindre porsjoner om nødvendig. Yngste sønn kom innom til kaffe i kveld, og påskekaka måtte selvfølgelig prøvesmakes med krem til. Sparsomt med krem, tenker du kanskje? Riktig det. Fatet mitt dette, og jeg er ikke så glad i krem. «Litt» rausere kremporsjoner hos de andre to.
 
Her kommer oppskrifta på denne enkle formkaka

150 gr smør smeltes
3 egg og
2 dl farin piskes til eggedosis
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Avkjøl smøret litt før det blandes i røra. 
Denne porsjonen passer til en rund form. Jeg laget dobbel porsjon i langpanne i dag.

Strøs med hakkede mandler og 
stekes ved 180 grader (170 grader med varmluft)  i ca 1/2 time

Kaka er lettvint å pakke ned, og ta med på hytta i påska også.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg