Solskinnskake på en regntung dag

Ja da, kaka ble vellykket den. Enkel oppskrift og alltid bra resultat, som nevnt i forrige innlegg. Med sin gyllengule farge passer den bra nå til påske. Fin å putte i fryseren i mindre porsjoner om nødvendig. Yngste sønn kom innom til kaffe i kveld, og påskekaka måtte selvfølgelig prøvesmakes med krem til. Sparsomt med krem, tenker du kanskje? Riktig det. Fatet mitt dette, og jeg er ikke så glad i krem. «Litt» rausere kremporsjoner hos de andre to.
 
Her kommer oppskrifta på denne enkle formkaka

150 gr smør smeltes
3 egg og
2 dl farin piskes til eggedosis
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Avkjøl smøret litt før det blandes i røra. 
Denne porsjonen passer til en rund form. Jeg laget dobbel porsjon i langpanne i dag.

Strøs med hakkede mandler og 
stekes ved 180 grader (170 grader med varmluft)  i ca 1/2 time

Kaka er lettvint å pakke ned, og ta med på hytta i påska også.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg