Min kjærlighet til sauer og ull er stor

I helga hadde jeg muligheten til å studere sauer på nært hold. Like fascinert blir jeg hver gang. Tenk på hva disse skapningene produserer av ull i løpet av et år. Hvem kom på ideen med å spinne garn av saueull, og når skjedde det? Det må jeg finne ut mer om, kjenner jeg.
Nå på våren blir vinterulla klippet. Etter en sommersesong ute i det fri for sauene, klippes høstulla. Høstulla er den beste, synes jeg. Når sauen har gått ute i naturen og kosa seg, blir ulla så god og fin.

Jeg lærte meg å spinne for snart 20 år siden. Å få en sekk med uvasket ull i hendene, er ren lykke for meg. Ja jeg har skrevet om det tidligere, men gjentar det gjerne. Å kunne skape noe nyttig av ulla fascinerer meg like mye fortsatt. Det er mange timers arbeid før du sitter der med ei hespe garn, men akk for en herlig følelse! Etter at vi flyttet i leilighet ble spinninga lagt litt vekk. Ullvasking er ikke så praktisk å holde på med der. Hvorfor ikke kjøpe ferdig vasket ull, tenker du kanskje? Nei, det blir ikke det samme. Halve moroa for meg er å starte med ulla rett fra sauen. Nå når vi har vårt lille sommersted ved fjorden, tenker jeg å ta med meg ull og spinneutstyr dit etter hvert. Der kan jeg holde på med ullvaskinga ute. Håndspunnet garn er veldig fint å veve skjerf og sjal av. Det er det jeg tenker skal bli mine neste prosjekt til høsten og vinteren. Spinne garnet i sommer, og produsere noe nyttig av det senere.

1 kommentar

    1. Så spennende! 🤗
      Jeg har også gjort det samme en gang, kartet og spannet etter å ha vasket ulla. Jeg laget også filt. Dette gjorde jeg da jeg tok videreutdanning i tekstilforming i 1982/1983.
      Har du prøvd plantefarging også?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg